Bio

Ik ben opgegroeid in een omgeving vol kunst en muziek, met creatieve hippie ouders die beeldhouwden, instrumenten bouwden, straattheater speelden en verder ook piano, accordeon, draailier, bombardon, viool en doedelzak speelden.

In ons gezellige oude boerderijtje leefden we als gezin met 4 kinderen erg basic, zonder luxe en in harmonie met de natuur. Onze ouders sponnen zelf schapenwol, zaaiden en dorsten graan, kweekten bio-groenten en slingerden bijenhoning.

Ons gezellige huisje midden in de korenvelden deelden we met onze katten, schapen, bijen en Sara de hond, ons varkentje was de GFT-container avant la lettre. In de winter gaven we volksmuziek avonden in onze schuur, en in de zomer speelden we op het straattheater van Avignon.

Ik was een hoog-sensitief kind, leefde in een wereld van elfen en kaboutertjes en oefende de namen van wilde planten die mijn moeder en opa me leerden. Een kindertijd vol muziek, magie, toneel en allerlei ambachten, waar ik vooral leerde kiezen voor wat ik graag doe en waarbij ik een gezonde rebellie ontwikkelde tegen systemen, hokjes, etiketjes, modetrends en televisie.

Mijn verdere muziek- en zangopleiding bij de Stedelijke Muziekschool, Jeugdmuziekschool Ward De Beer, de Jazzstudio en zangcoaches David Davidse en Peter De Smet was de voorbereiding voor mijn latere carrière als muzikant en zangeres.

Later bracht mijn sjamanistische interesse me in Mexico, Afrika en Amerika, terwijl ik werkte in het theaterkostuum-atelier van het Ballet Van Vlaanderen. Daarna stopte ik met werken om me volledig op de muziek te richten, woonde ik in mijn auto en trok rond als muzikant bij de vrouwenband Desperadas, Think Of One, Siesta, Maskesmachine en Antifare La Familia.

Ondertussen verbouwde ik een antieke circuswoonwagen en begon een eco project met kansarme kinderen in Antwerpen-Zuid. Omdat er net op die plek plannen waren voor een nieuw justitiepaleis en onze boomhutten en groentetuin daardoor bedreigd werden, heb ik samen met andere activisten de plek bezet met woonwagens om het groen te redden.

We leefden als stadsnomaden zonder stromend water en electriciteit, en doopten de plek de “Antwerpse Ardennen”. Dagelijks speelden we muziek bij het vuur, organiseerden volkskeukens en een samentuin, en gaven grote uitbundige gipsy feesten. Toen dat verhaal ten einde liep heb ik een eigen plekje gevonden in de natuur, waar mijn dochtertje Ster geboren werd tussen de berkenbomen en wilde citroenmelisse.

Ik doopte dat plekje Eden, en begon er een Spiritueel Natuurcentrum waar mensen zichzelf kunnen worden dmv spirituele transformatie in de vrije natuur.

MUZIKALE ONTWIKKELINGEN

Lady Angelina ontstond als muzikale act bij de Kamikaze Freakshow, een old-school circusshow met zwaardenslikkers, strongmannen en dwergen. Ik toerde met dat bonte gezelschap in Brazilië, Duitsland en Nederland. Na maanden tussen de freaks werd het tijd voor iets anders en trad ik voortaan solo, met groep of als DJ op onder de naam Lady Angelina voor vele culturele centra, café’s, festivals, vrouwenverenigingen en feesten in Vlaanderen en Nederland.

EERSTE CD

In 2006 bracht ik mijn Debuut-CD “C’est Quoi L’Amour?” uit, geproduced by Roland Van Campenhout, coaching Guido Belcanto, cornet en bastuba Jon Birdsong, contrabas Ben Faes en cello Lode Vercampt. Zelf speel ik naast accordeon ook lepels en zingende zaag. De CD heb ik uitgebracht met mijn eigen platenlabel “LoveRules Productions” en werd verdeeld door Lowlands Distribution. Deze eerste plaat was een resumée van mijn ingewikkelde liefdesleven, wat me steeds weer nieuwe liedjes opleverde.

BALZAAL DER GEBROKEN HARTEN

Guido Belcanto nodigde me uit voor muzikale deelname aan zijn wervelende Balzaal-revue. Deze “Balzaal der Gebroken Harten”, een varieté-show met Guido Belcanto, Lady Angelina, Vitalski en Martin Janssen en het uitbundige Decap-orgel ging in het voorjaar van 2008 in de Roma in première en reisde langs uitverkochte Culturele Centra, Gentse Feesten en het Openluchttheater Rivierenhof. In 2010 ging Balzaal Deel 2 opnieuw op tour door Vlaanderen .

KINDERVOORSTELLING SALUUT

In co-productie met ’t Arsenaal maakte Droomedaris-rex een kinder-theatervoorstelling over dementie. Tekst : Michael de Kock, Regie : Nathalie Lepage, Spel : Sophie Derijcke, Poppen : Saskia Thijs, Muziek : Trijn Janssens – Lady Angelina. Te zien seizoen 2008-2012 in de culturele centra, ’t Arsenaal, Rataplan en theaterfestival Wenen.

KAPITEIN WINOKIO – DEELNAME KINDERCD’S: KAPITEIN WINOKIO ZAG TWEE BEREN / DE KAPITEIN DANST

Kapitein Winokio nodigde me uit om een liedje te maken voor zijn 2e kinderCD “Twee Beren”. Mijn versie van “Witte Zwanen, Zwarte Zwanen” kan je beluisteren op de muziek pagina op deze site. Dit liedje staat ook op de CD van het nieuwe boek van Kapitein Winokio “De Kapitein danst”, uitgebracht in 2008

CO-PRODUCTIE ARENBERGSCHOUWBURG

In opdracht van de Arenbergschouwburg maakte ik een co-productie die resulteerde in de muziektheatervoorstelling Puta-Madre. Deze voorstelling werd gecoached door Frank Hoelen en Danny Ronaldo en werd gespeeld op Wintervuur, in de Arenbergschouwburg en in verschillende culturele centra oa op de Nachten van de Passie te CC Menen en CC Brecht.

TWEEDE CD

Deze tweede plaat getiteld “Amor Y Coraçon” werd weer een onderzoek naar liefde, waarbij ik voor het eerst ook liedjes ging schrijven in het Spaans. “Zoet is het leven” werd een bescheiden hitje op de radio, en de nummers Ma Vie Perdue en Toi werden ook gedraaid. Deze plaat werd een doorbraak met interviews op alle radiozenders en regionale televisie, met een interview en optreden op het bekende tv programma de Laatste Show.

De toon van dat tv optreden werd al op een vreemde manier gezet met de intro-song van De Laatste Showband: “Angeline, de blonde sexmachine”. Verbaasd stapte ik de tv studio binnen, en toen nam het interview een nog gekkere draai: aan de hand van een eerder interview in de krant De Morgen waar ik gevraagd werd naar mijn mijn meest extatische ervaring had ik een kosmisch orgasme beschreven.

Het gevolg was dat tijdens De Laatste Show er vooral werd gepraat over dat kosmisch orgasme, en zo kwam het dat ik onverwachts voor heel tv kijkend Vlaanderen ondervraagd werd over tantra.

De volgende dag werd ik erover aangesproken op straat en kreeg ik mails van mensen die raad vroegen over seksuele energie, mijn vriendinnen vroegen me uit over het vrouwelijk orgasme, en ik begon me verder te ontwikkelen als raadgever rond tantrische en sjamanistische energie.

GODDESS TEMPLE ANTWERPEN

Ik werd assistent op tantra festivals, richtte een heksencoven op, ging me nog meer verdiepen in mijn passie voor sjamanistisch werk en professionaliseerde mijn dagelijkse yoga practice met een yoga teacher training. Na jaren intensief cursussen, trainingen en workshops volgen richtte ik Goddess Temple Antwerpen op, een centrum  voor tantra en sjamanisme waar ik mensen ondersteun dmv trauma healing en groepen train om zelf ook hun medicijn te gaan neerzetten in de wereld.

Als je daar meer over wil weten kan je de blokjes “Tantra” en “Sjamanisme” lezen op deze site.

HISTORY

Zomer van Antwerpen 2000 – Cirq Fix 2000 en 2001 – Southsidefestival – Laundryday – De Kaaiman – Bar Tabac – Vitalski’s Week-up Launge – Vuur en ijs op ’t SintJansplein – Zone 03-feest in Café d’Anvers – party Jan Fabre – Vertel de Stad – Muntpleinfeesten – Oude Badhuis – opening Eco-huis – Straattheaterfestival Gevleugelde Stad 2003 – Linkeroever Literair – Feestweek MartHa!ten-tatief – Plaza Real – Cinema Roma – Pekfabriek – Magisch Antwerpen – Arenbergschouwburg – openluchttheater Rivierenhof: voorprogramma Nieuwe Snaar en Hormonia – Nacht van de Muze met Betty Mellaerts, Kristien Hemmerechts en Jane Birkin -Venice Beach, LA – De Centrale Gent, Kinkystar, Trefpunt Gent – Circusteater Freaks van Theater Froefroe – Le Zebra Brussel, Fête au Village Brussel – Paulusfeesten Oostende – Festival “Mijn Dromen” Beringen – Eindfeestfestival Heusden-Zolder, De Karavaan NL – Nachten van de Passie O.C. Menen – Gevleugelde Stad Ieper – Airbagfestival Brugge – Festival Buitengewoon Doetinchem NL – Humorologie Kortrijk – festival Dordt-Recht NL – KC Nona Mechelen – Parkavonden CC Lommel – Nacht van het Culinair Genot CC Geel – Een dag in het park CC Schaarbeek – Literaire Lente Standaard Boekhandels – Female Comedynight CC Geel -Lustrumfestival Groningen NL – Humorologie Marke -Brugse zomercheques – Processie Gistel – Feëriën Ancienne Belgique Brussel – Seizoensopening CC menen – Startfeestival CC Heusden-Zolder – Cultuurraad Ninove – Confêttiafestival Brussel, Koningstheater Den Bosch NL, Accordeonslag NL, Zuiderzinnen,Vooruit Gent, CC Aarschot- ’t Groot Muziek AB Brussel – Atlas Antwerpen – Jaarmarkt Jette – Mootsele Kermis – Stoute Meisjes Bib Genk – Dialectweek Antwerpen De Roma – CC Tielt – L-day Vooruit Gent – Dag Van de Inburgeraar Antwerpen – Het Ultieme Weerwoord Melkweg Amsterdam – CC Eeklo – CC Diepenbeek – Amsterdam Wereldboekenstad – New York: Barbés French Club, Mehanata Bulgarian Bar

Jim TV, Studio Brussel, VRT – Man Bijt Hond, VRT radio 1, Duizend Zonnen, ATV