Tantra

Mijn initiatie

Sinds mijn puberteit stelde ik me grote vragen bij onze beperkte westerse visie rond seksualiteit en de bijhorende schaduwzijde die ik voelde in mijn omgeving.

De katholieke kerk had de natuurlijke seksualiteit volledig geblokkeerd: mijn grootmoeder die me vertelde dat ik “maar aan iets anders moest denken, dan was het snel voorbij”… De manier waarop er in mijn gezin met seksualiteit werd omgegaan voelde ook erg krampachtig en getraumatiseerd, zeker niet niet vrij en stromend.

Na een aantal intense extatische ervaringen die ik niet goed kon plaatsen ging ik als adolescent op onderzoek uit en kwam in contact met Tao en Tantra, waarbij ik leerde oefenen om ijn orgastische potentie en seksuele stroming te vergroten.

Deze eeuwenoude filosofieën uit China en India gaven me toegang tot het verfijnen van mijn energielichaam en het openen van het kundalini kanaal, waardoor ik enorm veel energie ter beschikking kreeg en ik mijn orgastisch potentieel uitbreidde.

Missie

Ik voelde dat ik hierin een missie had, en na verschillende tantra opleidingen en het assisteren van internationale tantra-leraren geef ik nu ondertussen zelf reeds een aantal jaren tantra-training in binnen-en buitenland.

Wat ik vaak miste in verschillende tantrische settings en op tantra festivals was veiligheid, vandaar dat ik in mijn eigen lessen in de eerste plaats daarop focus.

Want als ons systeem veiligheid ervaart dan kunnen we ons zenuwstelsel tot rust brengen, en leren we ontspannen met wat er aanwezig is.

Wat is tantra voor mij?

We hebben als mens soms last van verlangens, seksuele noden, willen dat dingen anders zijn dan ze zijn. Ook zorgen trauma of blokkade ervoor dat we onze levensenergie niet goed kunnen laten stromen.

Tantrische oefeningen en meditaties zorgen ervoor dat je meer in het nu leert leven, met alles wat is. Je leert meditatief zijn in het moment en af te dalen in je lichaam, waardoor traumatische ervaringen kunnen transformeren en je aanwezig kan blijven met alles wat is.

Dit innerlijk werk activeert het innerlijke magische kind, waardoor je toegang krijgt tot je volledige orgastische potentieel en je gelukzalig kan gaan leven in de flow.

De bliss of natural high die je daardoor ervaart is in wezen jouw geboorterecht, waardoor je als mens het paradijs op aarde kan ervaren.

Mijn droom is een tantrisch-sjamanistische planeet, waar mensen bewust leren zijn van hun patronen en de tools krijgen om zichzelf en elkaar te eren en respecteren.

Zo hoeven we onze trauma’s niet langer door te geven aan de volgende generatie, doorbreken we de vicieuze cirkel van angst en pijn, kunnen we veilig oefenen in relateren en creëren we een wereldwijde sacrale tempel-energie.